Gyártók Szárnyalnak a Polestar eladásai

Szárnyalnak a Polestar eladásai

autopro.hu/V.M. | 2022.07.14 15:21

Szárnyalnak a Polestar eladásai

Fotó: Polestar Media Newsroom

A kínai Geely-hez tartozó Polestar 2022 első felében több mint kétszer annyi járművet értékesített, mint egy évvel korábban, ezzel megdöntve korábbi eladási rekordját.

Hirdetés

Az elektromos autókat gyártó prémium márka 21.200 darab autót szállított ki január és június között. Ez 2021 azonos időszakának 9510 járművet kitevő értékesítési eredményét közel 125 százalékkal múlja felül.

Az újonnan kapott megrendelések számában még drasztikusabb mértékű, 350 százalékos növekedést mértek az év első hat hónapjában. Így a Polestar jelenleg 50 ezres megrendelésállománnyal rendelkezik, ami megerősíti a vállalat azon céljának tarthatóságát, hogy idén ugyanennyi járművet szállítson ki.

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az eladások erőteljes növekedése a következő években is folytatódni fog, hála a jövőben leleplezendő új modelleknek, mint amilyen a márka első SUV-ja, a Polestar 3, amit idén októberben fognak piacra dobni.

Globális terjeszkedés

Az eladások mostani növekedéséhez hozzájárult, hogy a Polestar az év első felében 19-ről 25-re növelte azon piacok számát, ahol jelenléttel rendelkezik.

Közleményében a vállalat továbbá kifejti, hogy kínai autógyárában egy második műszakot vezetett be, hogy a koronavírus miatti kínai lezárások során keletkezett termeléskiesést ledolgozza.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink