Gyártók Svájcban kezdi európai visszatérését a GM

Svájcban kezdi európai visszatérését a GM

autopro.hu/V.M. | 2023.10.09 06:16

Svájcban kezdi európai visszatérését a GM

Fotó: Cadillac

A General Motors, miután döntött az európai visszatéréséről, elsőként Svájcban kezdi meg tisztán elektromos Cadillac modelljei értékesítését. Később aztán további európai piacokon fognak megjelenni az amerikai márka járművei.

Jaclyn McQuaid, a GM európai vezetője egy blogbejegyzésben jelezte, hogy közvetlenül a vásárlóknak történő értékesítés útján az európai országok közül elsőként Svájcban lesznek kaphatóak a Cadillac elektromos autói. A következő években öt további európai piacra vezetik be a típusokat, ezek közül elsőként a francia és a svéd piacokra.

A kínálatban elsőként a Cadillac Lyriq elektromos crossover jelenik meg, 82 ezer svájci frankos (33 millió forintos) indulóáron. A Reuters által idézett bejegyzésében McQuaid azt mondta, hogy a rendelésleadás teljes mértékben online lesz végezhető, és csak néhány percet fog igénybe venni.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Cadillac augusztusban mutatta be a zászlóshajójának számító Escalade SUV teljesen elektromos változatát. Az egyelőre nem világos, hogy az európai szemmel szokatlanul nagy jármű szintén kapható lesz-e a földrészünkön.

A GM 2017-ben vonult ki Európából az Opel és a testvérmárka Vauxhall eladásával. A két évtizede veszteséges márkák aztán az új tulajdonos, a PSA vezetésével hamar nyereségessé váltak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink