Gyártók Suzuki-szalon nyílt Esztergomban

Suzuki-szalon nyílt Esztergomban

Gulyás Géza | 2014.06.26 09:20

Suzuki-szalon nyílt Esztergomban

Négy év szünet után újra Suzuki márkakereskedés és szerviz nyílt Esztergomban; az utóbbi egy évben ez a negyedik új szalon Magyarországon. Az ünnepségen részt vett Ryoichi Oura is: ő az idén májustól a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója.

Hirdetés

A Suzuki Világ nevű cég második hazai értékesítési pontja – a budaörsi után – nyílt meg hivatalosan is Esztergom-Kertvárosban. Az ünnepségen Akira Watanabe, az ITC Autó Hungary Kft. igazgatójától megtudtuk, hogy a nyolc éve eredményesen működő budaörsi autókereskedés és szerviz társa az esztergomi, ahol egyelőre kis létszámban kezdik meg a munkát. Helyi és környékbeli magánszemélyeket várnak, valamint mindazokat, akiknek régi Suzukija szervizelésre szorul.
Az új modellek mellett kaphatóak lesznek jó minőségű használt autók is.

Akira Watanabe köszöntőt mond

Ryoichi Oura, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója azzal kezdte köszöntőjét, hogy ez az első szalonmegnyitó, amelyen a részvénytársaság vezetőjeként részt vesz. Biztos benne, hogy a szép, elegáns márkakereskedésben jó minőségű munkát fognak nyújtani az itt dolgozók. Hozzátette: nem kell aggódni amiatt, hogy nem lesz elegendő eladni való autó, a közeli gyárban mindig készítenek annyit, amennyi a vásárlóknak kell. Terveik szerint jövőre már az új modellel, az iV-4-gyel is találkozhatnak itt az érdeklődők.

Ünnepélyes szalagátvágás Tétényi Éva polgármesterrel

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. kereskedelmi osztályának igazgatója azt emelte ki, hogy az utóbbi egy év során három új Suzuki-szalon is nyílt az országban. Sok lehetőséget megvizsgáltak, hogy Esztergomhoz méltó márkakereskedést és szervizt alakítsanak ki, végül az egyik legjobban teljesítő partnerük, a Suzuki Világ lett a „befutó.”

Tétényi Éva, Esztergom polgármestere is részt vett az ünnepségen. azt hangsúlyozta, hogy a város saját eszközeivel mindent megtesz azért, hogy sikeres legyen a szalon. Az év elejétől a városmenedzselés kiemelt feladata, hogy a közigazgatás és a gazdaság még közelebb kerüljön egymáshoz. Ha sikeresek a vállalkozók, több lesz a befolyó adó is...

A szerencsemacska átadása

Az ünnepélyes szalagátvágást követően Ryoichi Oura japán szokás szerint egy porcelán szerencsemacskát adott át a szalon kereskedelmi igazgatójának, Keszthelyi Gábornak. A hagyomány szerint ha a macska a bal mancsát tarja fel, azt jelenti, hogy behívja a vendégeket, egyben persze jó szerencsét, gazdagságot is hoz. Ezt követően az első vásárló, az esztergomi Kolek Zoltán és felesége átvehette az SX-4 kulcsát és egy emléklapot Keszthelyi Gábortól.

A boldog új vevők, az SX4 birtokosai Keszthelyi Gábor értékesítési igazgatóva

Ryoichi Oura: Terjeszkedünk a világ piacain
Az ünnepség után Ryoichi Oura vezérigazgató válaszolt az autopro.hu kérdéseire. Elmondta, nehéz feladatra vállalkozott, amikor elfogadta a felkérést, de mindenképpen meg szeretne felelni a kihívásnak. Rövid távú feladatainak sorából azt emelte ki: mérnökként és első számú vezetőként egyaránt fontosnak tartjam hogy a készülő új modell, az iV-4 minél sikeresebb legyen. A Magyar Suzuki az utóbbi ideig főleg Európában értékesítette a Magyarországon gyártott gépkocsikat. Már az SX4 S-Cross kapcsán megkezdődött a terjeszkedés a világ piacain, tehát Afrikában, a Közel-Keleten, Dél-Amerikában, és nem utolsó sorban még Japánban is. Ugyanez a tervük az iV-4-gyel 2015-től. Szeretné, ha az esztergomi gyár továbbra is biztos munkahely maradna, boldogok és elégedettek lennének az itt dolgozók – és persze ezzel együtt a beszállítók is.

Ryoichi Oura: a világ piacain terjeszkedünk

Kiemelt Partnereink