Gyártók Sokkal több járművet értékesített az Opel

Sokkal több járművet értékesített az Opel

MTI | 2024.01.31 06:20

Sokkal több járművet értékesített az Opel

Fotó: Stellantis

Jelentősen növelte személygépkocsi és kishaszongépjármű eladásait tavaly az Opel autógyár - közölte a gyár tulajdonosa, a Stellantis Group a honlapján.

Az Opel tavaly 670 ezer, az előző évinél 15 százalékkal több járművet értékesített világszerte, ami több mint két évtizede a rüsselsheimi autógyár legnagyobb eladási száma.

Az Opel a 2023-as évet 5,3 százalék körüli piaci részesedéssel zárta a hazai piacán, Németországban. Az Egyesült Királyságban a Vauxhall, az Opel brit testvérmárkája hat százalékos piaci részesedést ért el. Törökországban is ugyanennyi a márka piaci részesedése.

A nemzetközi piacon nagy sikert könyvelhet el magának az Opel. Az Európán kívüli eladásai 62 százalékkal 110 ezerre nőttek, teljes értékesítésének 15 százalékát adták. Az Opel és a Vauxhall tavaly 125 ezer kishaszongépjárművet adott el világszerte, 25 százalékkal többet, mint 2022-ben.

Az akkumulátoros elektromos járművekből mintegy 90 ezret értékesítettek, 22 százalékkal többet az előző évinél.

Működik a stratégia

„Nagyon jó évünk volt 2023. Az Opel jelentősen nőtt. Komoly nyereségre tettünk szert, különösen az elektromos járművek, a C-szegmens és a könnyű haszongépjárművek terén. Emellett jelentősen bővíteni tudtuk a nemzetközi üzletágunkat is. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy stratégiánk működik" - kommentálta a közzétett értékesítési adatokat Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója.

Az Opel a hollandiai székhelyű Stellantis Group multinacionális vállalatcsoport leányvállalata. A Stellantis birtokában vannak az Opel mellett a Fiat, a Peugeot, a Citroën, a Chrysler, a Dodge és a Jeep márkák is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink