Gyártók Sokkal olcsóbban gyártaná autóit a Renault

Sokkal olcsóbban gyártaná autóit a Renault

autopro.hu/V.M. | 2023.12.07 12:45

Sokkal olcsóbban gyártaná autóit a Renault

Fotó: Renault

A francia Renault bejelentette, hogy jelentős mértékben csökkentené járművei előállítási költségét. A következő évekre tervezett költségcsökkentés a hagyományos és az elektromos modellek gyártását is érinti.

A vállalat 2027-tel bezárólag a belső égésű motorral szerelt modellek gyártási költségét 30 százalékkal vinné lejjebb. Az elektromos típusok esetében ennél is ambiciózusabb célt jelölt ki: itt 50 százalékos költségmérséklésre törekednek ugyancsak 2027-ig.

„Ez az ipari átalakulás az üzleti alapjainkat agilisabbá, jobbá és versenyképesebbé fogja tenni, miközben azt is lehetővé fogja tenni számunkra, hogy a vásárlói igényekre gyorsabban válaszoljunk” – mondta Thierry Charvet, a Renault Csoport ipari és minőségügyi igazgatója a Reuters beszámolója szerint.

A termelési költségek lejjebb vitele kulcsfontosságúnak ígérkezik a villanyautó-eladások növelésében, és a feltörekvő kínai márkákkal való verseny hatékony felvételében. Az alacsonyabb ár fontosságát aláhúzzák az idei események, mikoris a magas kamatlábak és infláció visszafogja az elektromos autók iránti kereslet növekedését, terveik módosítására késztetve az autógyártókat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink