Gyártók Sokkal kevesebb megrendelést kapott a Daimler Truck

Sokkal kevesebb megrendelést kapott a Daimler Truck

MTI | 2023.11.07 16:22

Sokkal kevesebb megrendelést kapott a Daimler Truck

Fotó: Daimler Truck Media Site

Növekvő harmadik negyedéves bevételről számolt be a Daimler Truck német haszongépjármű-gyártó, aminek eredményét ugyanakkor árnyalja az eladások és az új megrendelések számának csökkenése.

Hirdetés

A Daimler Truck harmadik negyedéves bevétele éves összehasonlításban 3 százalékkal, 13,86 milliárd euróra emelkedett, adózott eredménye pedig 957 millió euró volt a tavalyi év azonos időszakában elért 990 millió euró után.

A korrigált kamatfizetés és adózás előtti eredménye (EBIT) 5 százalékkal, 1,34 milliárd euróra nőtt. A harmadik negyedévben az eladott járművek száma 5 százalékkal, 128.861-re csökkent az egy évvel korábbihoz képest, míg az új megrendelések mennyisége 27 százalékkal, 99.070-re esett.

A bevételarányos jövedelmezőség 9,8 százalékra javult a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakában jegyzett 9,4 százalékról.

A változékony gazdasági környezet ellenére a társaság megerősítette, hogy 2023-ban 56-58 milliárd euró árbevételre, továbbá arra számít, hogy „jelentősen növeli a korrigált EBIT-et" és hogy 530-550 ezer járművet értékesít. A konszern emellett továbbra is 8,5-10 százalékos bevételarányos jövedelmezőséget tervez az idei évre.

2021-ben a Daimler (azóta Mercedes Benz Csoport) bejelentette, hogy kiválik a Daimler Truck, amelynek részvényeit még abban az évben decemberben be is vezették a frankfurti értéktőzsdére.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink