Gyártók Folytatja az árháborút a Tesla

Folytatja az árháborút a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.03.08 17:17

Folytatja az árháborút a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla csökkentette Model S és Model X árát az Egyesült Államokban. Az adott modelltől és annak változatától függően az elektromos járművek ára öt-tízezer dollárral csökkent. Ez nem az első árcsökkentés volt a Tesla részéről az idén.

A módosítás után a Model S ára például 89.990 dollárról indul az eddigi 94.990 dollár helyett, míg a Model S Tri-Motor Plaid ára 109.990 dollárra csökkent. Ez megegyezik a Model X Tri-Motor Plaid árával, amely korábban 119.990 dollárról indult, vagyis ennél a modellnél nagyobb akcióról van szó. A Model X Long Range szintén tízezer dollárral kevesebbe kerül, ára éppen betekint a 100 ezer dollár (36 millió forint) alá.

Az autógyártó egyelőre nem jelentett be újabb árcsökkentést az európai piacon, de a januári akció is több nap után gyűrűzött be Európába.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai elektromos járművek gyártója csökkentette árait az ellátási lánc nehézségei és az infláció kezelésének céljából – persze a legfontosabb szempont egy harmadik, a kereslet fellendítése. Januárban a Tesla először a Model 3 és Model X összes verziójának kínai árát mérsékelte, néhány nappal később az elektromos autók olcsóbbak az Egyesült Államokban és Európában is.

A terv Kínában eddig láthatóan egészen jól sikerült. Miután novemberben és januárban leállították a termelést, és meghosszabbították a holdújévi ünnepeket, az autógyártónak néhány héttel később fel kellett gyorsítania a sanghaji gyár termelését, hogy kielégítse a keresletet. A Tesla szerint a napi eladások Kínában 36 százalékkal nőttek januárban az előző év azonos időszakához képest – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink