Gyártók Segít megelőzni a defekteket a Mercedes új alkalmazása

Segít megelőzni a defekteket a Mercedes új alkalmazása

autopro.hu | 2023.10.14 08:18

Segít megelőzni a defekteket a Mercedes új alkalmazása

Fotó: Goodyear

A Goodyear bejelentette, hogy a Goodyear DriverHub mobilalkalmazást zökkenőmentesen integrálta a Mercedes-Benz Truck App Portalba. A partneralkalmazásként való megjelenés segíti a tehergépjárműves szektor fejlődését, mivel a Mercedes-Benz teherautókat használó sofőrök és fuvarozók hozzáférést kapnak valós idejű járműadatokhoz. Ez növeli a hatékonyságot, versenyképességet és fenntarthatóságot.

Hirdetés

Telematikai szolgáltatásokkal bővül a Goodyear és a Mercedes-Benz Trucks együttműködése. A Mercedes-Benz Truck App Portal – mely digitális piactérként lehetőséget nyújt rá, hogy az üzemeltetők egyéni kényelem- és hatékonyságnövelő alkalmazásokkal szereljék fel a gyártó járműveit – mostantól hivatalos parteralkalmazásként magába foglalja a Goodyear DriverHubot is.

A járművezetők és flottaüzemeltetők a Goodyear DriverHub révén folyamatos, pontos abroncsadatokhoz férhetnek hozzá, optimalizálva ezzel a gumikezelést. A járművezetők igényeire tervezett alkalmazás emellett valós idejű információkat tesz elérhetővé a Goodyear gumimenedzsment szolgáltatásaiból, beleértve a Goodyear TPMS-t, a Goodyear CheckPointot és a Goodyear DrivePointot.

Biztonságosabb közlekedés

Az együttműködés révén a sofőrök pontosabb képet kaphatnak a gumik állapotáról. Az előre meghatározott abroncsnyomás- és hőmérsékleti adatoktól való eltérések esetén pedig azonnali figyelmeztetések és értesítéseket kapnak. Az adott gumiabroncsra és a helyzet súlyosságára vonatkozó pontos információkkal felvértezve a vezetők proaktív döntéseket hozhatnak a meghibásodások csökkentése, a közúti biztonság és teljesítmény növelése érdekében.

„A Goodyear DriverHub alkalmazás integrálása a Mercedes-Benz Truck App Portalba újabb bizonyíték arra, hogy úttörő szerepet játszunk a gumiabroncs-ellenőrzési megoldások fejlesztésében” – nyilatkozta Piotr Czyżyk, a Goodyear Proactive Solutions and Fleets Europe ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „ez az integráció jól példázza elkötelezettségünket a közúti fuvarozás hatékonyságának, versenyképességének és fenntarthatóságának növelése iránt. Azzal, hogy gumiabroncsadatainkat zökkenőmentesen integráljuk a Mercedes-Benz Truck App Portalba, aktívan támogatjuk a járművezetőket és a flottaüzemeltetőket abban, hogy megalapozott döntéseket hozzanak, amelyek segítik flottáik működésének optimalizálását, és hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz.”

A Goodyear DriverHub kiemelkedő funkciója a prediktív technológia, amely nyomáscsökkenés esetén figyelmezteti a járművezetőket és a flottaüzemeltetőket, illetve képes felismerni és megkülönböztetni a gyors és a lassú szivárgást. Ez a proaktív értesítés lehetővé teszi a járművezetőknek, hogy azonnali és megfelelő döntéseket hozzanak, illetve további utasításokért kapcsolatba lépjenek a diszpécserrel. Ugyanez az információ mobilalkalmazáson keresztül valós időben megosztható a flottaüzemeltetőkkel, ami segít csökkenteni a gumiabroncsokkal kapcsolatos balesetek valószínűségét és így fokozni a köz-úti biztonságot.

„Nagy örömmel jelentjük be a Goodyearrel való partnerségünket, amelynek keretében a Goodyear DriverHub alkalmazás megjelenhetett a Mercedes-Benz Truck App Portálon. Bízunk benne, hogy közös erőfeszítéseink révén forradalmasítani tudjuk a tehergépkocsi-sofőrök vezetési élményét, és a csúcstechnológia felhasználásával minden közlekedő számára biztonságosabbá és tehetjük a közutakat. Mindez mutatja elkötelezettségünket, hogy applikációról applikációra haladva forradalmasítsuk a fuvarozó iparágat” – mondta el Antonio Argentieri, a Mercedes-Benz Trucks UK hálózati megoldásokért felelős menedzsere.

A Goodyear DriverHub mobilalkalmazásnak a Mercedes-Benz Truck App Portalba történő integrálása jelentős lépés az intelligensebb, jobban összekapcsolt flották létrehozása irányában. A Mercedes-Benz tehergépkocsi-vezetők mos-tantól valós idejű abroncsállapot-információkat használhatnak a gumiabroncsok állapotának proaktív kezelésére, a hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a fenntarthatósági elvek érvényesítése érdekében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink