Gyártók Schulze váltja a Faustmannt váltó Kösslert

Schulze váltja a Faustmannt váltó Kösslert

autopro.hu | 2015.07.27 16:04

Schulze váltja a Faustmannt váltó Kösslert

Október 1-jétől Fred Schulze veszi át az Audi ingolstadti gyárának vezetését, aki a vállalat székhelyéről, Neckarsulmból érkezik, ahol szintén e pozíciót töltötte be. Schulze Peter Kössler helyére érkezik, aki nyolc évig állt az ingolstadti gyár élén, és Győrben az Audi Hungariánál folytatja pályafutását. Az igazgatóság elnökét, Thomas Faustmannt váltja, aki a jövőben az Audi neckarsulmi gyárát vezeti majd.

– Értékes ismeretek közvetítése más termelési helyszínekre, a rendelkezésre álló tudás és a tapasztalatok megosztása, illetve folyamatos bővítése – ez szolgált Hubert Waltl, az Audi AG igazgatótanácsának a termelés területéért felelős tagja szerint a személycserék okául. – Csakis látókörünk állandó bővítésével és közvetlen környezetünkön túl is tekintve őrizhetjük meg rugalmasságunkat és oldhatunk meg nagy feladatokat – vélte Waltl.

Köszönetét fejezte ki Peter Kösslernek az Audi ingolstadti gyárában végzett sokévi elkötelezett munkájáért, amellyel tekintélyes részt vállalt e termelési helyszín sikeres fejlesztésében. – Született ingolstadtiként Peter Kössler mindvégig szívvel-lélekkel dolgozott a székhelyünkön működő gyárért. Az ő ideje alatt vált az ingolstadti üzem az Audi Konszern technikai irányítóközpontjává, egyben Európa második legnagyobb autógyárává, miközben a márka modelljeinek sokasága mellett olyan újabb és újabb egységekkel egészült ki, mint Münchsmünster és Audi Neuburg üzemei, illetve a tervezett IN-Campus.

Mint elhangzott, Kössler mindemellett a termelési helyszín és az infrastruktúra kapcsolatának kezdeményezőjeként is komoly érdemeket szerzett, valamint azóta működnek együtt még szorosabban Ingolstadt város és az Audi szakemberei a helyi infrastruktúrafejlesztés, illetve közlekedésszervezés területein.

Waltl egyidejűleg a gyár új igazgatóját is köszöntötte Ingolstadtban: Fred Schulze, akárcsak Peter Kössler, immár több mint húsz esztendeje dolgozik a Volkswagen-csoportért. Neckarsulmban betöltött korábbi – elsősorban gyárigazgatói – pozíciói során óriási tudásra és tapasztalatra tett szert az Audi gyártástechnológiái terén. Schulze közel négyéves igazgatói működése alatt biztosította Neckarsulm a legkomplexebb modellválasztékkal rendelkező termelési helyszínként pozícióját az Audi hálózatában.

Mint kiemelte, Schulze új logisztikai területek nyitásával és az Audi R8 típusnak a Böllinger Höfe területén működő manufakturális gyártóüzemével is komoly sikereket ért el.

Fred Schulze

Fred Schulze 1967-ben, Gardelegenben (Szászország-Anhalt) született, végzettsége szerint gyártástechnológus és hegesztési szakmérnök. Szakmai pályafutása 1993-ban az Audi AG neckarsulmi gyárában indult. Okleveles mérnökként 1994-től az Audi A8 karosszériaüzemének minőségbiztosítását vezette, 1998-tól pedig az A2 karosszériagyártásának felelőseként dolgozott, amíg 2004-ben a Volkswagenhez nem került. Először a Microbus projektvezetőjeként tevékenykedett, majd 2006-ban átvette a Volkswagen busz és a Porsche Panamera karosszériagyártásának vezetését. 2010-ben Fred Schulze már a Volkswagen emdeni gyárának termelésvezetője volt, és 2012-től áll az Audi székhelyén, Neckarsulmban működő gyár élén.

Peter Kössler

Peter Kössler 1959-ben, Ingolstadtban született, és finommechanikai, valamint energetikai villamos szakemberként végzett. Pályafutását 1986-ban, az Audi ingolstadti gyárában kezdte, ahol a termelés- és gyártástervezésben betöltött több csoport- és projektvezetői pozíciót követően 1997-től a részegységek/szerkezettervezés területéért felelt. 2002-ben az ingolstadti présüzem vezetőjévé lépett elő, majd a világ összes Audi-présüzemének egybeszervezésével két évre rá e szakterület globális vezetőjévé vált. 2007 óta áll az ingolstadti gyár élén, 2009-től pedig az Audi AG felügyelő bizottságának is tagja.

Kiemelt Partnereink