Gyártók Saját maga gyártaná autóit a Xiaomi

Saját maga gyártaná autóit a Xiaomi

autopro.hu/V.M. | 2021.12.01 15:17

Saját maga gyártaná autóit a Xiaomi

Fotó: Mi Blog

Hivatalos források szerint a kínai okostelefon-gyártó Pekingben fog felépíteni egy üzemet, ahol akár évi 300 ezer elektromos járművet is gyárthat a jövőben.

Hirdetés

A gyárépítési tervekről a pekingi gazdasági fejlődést támogató Beijing E-Town ügynökség írt a hivatalos WeChat oldalán. Ezzel eldőlt annak a kérdése, hogy az autógyártásba betörni szándékozó Xiaomi a saját fejlesztésű járműveit házon belül vagy más által, szerződéses formában gyártatná-e.

A fejlesztési ügynökség szerint a nagy volumenű gyártás 2024-ben fog megindulni – megfelelően Lei Jun, a Xiaomi vezérének októberi nyilatkozatának.

A Reuters beszámolója szerint az ügynökség azt is közölte, hogy a Xiaomi az autóipari üzletegysége központját, továbbá az értékesítési és fejlesztési központokat is a Pekingi Gazdasági-Technológiai Fejlesztési Övezetben fogja elhelyezni.

A Xiaomi márciusban jelentette be, hogy elektromos autók fejlesztésébe kezd, a célra pedig tízmilliárd dollárt fog elkülöníteni a következő tíz év folyamán. A vállalat azóta nagy léptekkel halad célja megvalósítása felé, és augusztusban bejegyeztette villanyautókkal foglalkozó üzletágát.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink