Gyártók Rupert Stadler: ne váljunk a digitalizáció rabszolgáivá!

Rupert Stadler: ne váljunk a digitalizáció rabszolgáivá!

autopro.hu/G.I. | 2016.08.24 09:43

Rupert Stadler: ne váljunk a digitalizáció rabszolgáivá!

Az Audi AG igazgatótanácsának elnöke az életünket egyre inkább behálózó digitális világ előnyeiről és kihívásairól vallott a vele készült interjúban.

Hirdetés

– Nem vagyok digitális bennszülött, de az én szabadidőm is egyre digitálisabbá válik. Manapság szinte mindig és mindenhol online vagyunk, és ezt magától értetődőnek tartjuk. Ugyanakkor meg kell tanulnunk kezelni a folyamatos online jelenlétet és gondoskodnunk kell arról, hogy néha lecsatlakozzunk róla – fogalmazott az Audi mobil kiadvány nyári különszámában olvasható, személyes hangvételű beszélgetés során.

– Rendkívül érdekesnek tartom a digitális világ fejlődését, ugyanakkor a változás sebessége egyben némi félelmet is kelt bennem. Alig alkalmazkodott az ember az egyik trendhez, már jön is az újabb. Igazi kihívást jelent ezen a téren mindig naprakésznek lenni. Ugyanakkor sok lehetőséget is látok benne és azt is, hogy – megfelelő használat mellett – mennyivel kényelmesebbé teszi az életet – fogalmazott Rupert Stadler.

– A változások sebessége nagy hatással van rám. Öt évente megduplázódik az emberiség által létrehozott adatok mennyisége, új trendek jönnek és mennek gyors egymásutánban. És mindez az interneten zajlik, ami 25 éve még csak nem is létezett. A világháló a digitális forradalom katalizátora, és hatalmas lehetőségeket kínál, amelyeket természetesen szeretnénk kiaknázni. Ebben az értelemben inkább örülök a kihívásnak, mintsem félek tőle – tette hozzá az Audi vezére, aki nem győzött rámutatni a gyenge pontokra.

– Nagy veszélyeket látok a közösségi hálózatok megfontolatlan használatában. Ez egyébként igazi kihívás számunkra mint autógyártó számára. Igen felelősségteljesen kell kezelnünk azokat az adatokat, amelyeket a vevőink önként bocsátanak rendelkezésünkre. (...) Fontos, hogy a digitalizáció segítségével az emberek javára változtassuk meg a világot. Nem válhatunk a digitalizáció rabszolgáivá, sem a magánéletben, sem a munkahelyünkön – hangsúlyozta a négykarikások első embere.

Kiemelt Partnereink