Gyártók Rövidített munkaidőre áll a Ford Kölnben

Rövidített munkaidőre áll a Ford Kölnben

autopro.hu/P.B. | 2022.04.04 11:21

Rövidített munkaidőre áll a Ford Kölnben

Fotó: Fiesta Fordpresskits

Ismét rövidített munkaidőt kénytelen bevezetni a Ford kölni gyárában az alkatrész-ellátási nehézségek miatt. Közben a gyártó az Egyesült Államokban egy hétre leállította a termelést egyik üzemében.

Hirdetés

A szűk ellátási keresztmetszetek miatt az április 4-ei hétre rövidített munkaidőt rendelt el a Ford a németországi – Kölnben található – gyárában. Emellett felfüggesztik a Fiesta összeszerelését – közölte április 1-jén a Ford szóvivője.

Bár a Ford ennél részletesebben nem indokolta meg a döntést, német lapértesülések szerint az intézkedés oka, hogy egyes alkatrészeket Ukrajnából szerez be a gyártó, ám a áború miatt a beszállítók nem tudják tartani a szokásos határidőket és mennyiségeket. Többek között a kábelkötegekről van szó, de a chiphiány sem szűnt még meg – emiatt korábban többször is felfüggesztette a munkát a Ford.

A rövidített munkaidő után két hét a húsvéti szünet következik, így Kölnben a Ford Fiesta gyártása április 25-én pöröghet fel – írja az Automobilwoche.

Nem csak Európában van baj

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Ford – és mellette a GM is – az április 4-ei hétre leállította a gyártást egy michigani gyárában az alkatrészhiány miatt. Az intézkedés a Ford Mustang gyártását érinti.

A kölni leállások mellett a Ford februárban az Egyesült Államokban is felfüggesztette a munkát egy gyárában a chiphiány miatt, ekkor az F-150 pickupok gyártása szünetelt Kansas City-ben.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink