Gyártók Két nagy amerikai autógyár is leáll

Két nagy amerikai autógyár is leáll

autopro.hu/P.B. | 2022.04.04 08:21

Két nagy amerikai autógyár is leáll

Fotó: Ford Media Center

A két legnagyobb amerikai autógyártó, a Ford és a General Motors egyaránt arra kényszerültek, hogy az április 4-én kezdődő héten leállítsák egy-egy gyárukat. Mindkét érintett üzem Michigan államban található. A leállás oka az alkatrészek ellátásának akadozása.

Hirdetés

A Ford és a GM alkatrészhiány miatt az április 4-én kezdődő héten leállítja a termelést egy-egy michigani gyárban – közölte a két vállalat külön-külön március utolsó napján. A Ford a globális félvezetőhiány miatt a Flat Rock-is összeszerelő üzemet állítja le, ahol a Mustangot gyártják.

A GM közölte, hogy átmeneti alkatrészhiány miatt leállítja a gyártást a Lansing Grand River-i gyártósorokon, ahol a Cadillac CT4-et, a Cadillac CT5-öt és a Chevrolet Camaro-t gyártja. A GM közleménye szerint kifejezetten nem a chiphiány a leállás oka, ám azt, hogy milyen alkatrész hiányzik, nem nevezték meg.

Nem az első esetek

Februárban a Ford a chiphiány miatt egy hétre leállította a termelést Kansas City összeszerelő üzemében, amely F-150 pickupokat gyárt. A mostani bejelentéssel együtt azonban közölték a vállalat vezetői, hogy az összes többi gyárban folytatódik a munka a megszokott rendben.

A GM korábban már közölte, hogy a félvezetők hiánya miatt április 4-től két hétre leállítja a termelést a Chevrolet Silverado 1500 és GMC Sierra 1500 pickupokat építő Fort Wayne-i összeszerelő üzemben, Indiana államban. Így a vállalat két gyára is állni fog a héten – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink