Gyártók Rekordot döntött Németországban a Suzuki

Rekordot döntött Németországban a Suzuki

autopro.hu/P.B. | 2022.01.12 15:21

Rekordot döntött Németországban a Suzuki

Fotó: Global Suzuki

Bár továbbra is gyengélkedik a német autópiac, azért nem minden OEM muzsikál rosszul a legnagyobb európai piacon. A Suzuki soha nem adott még el annyi autót az országban, mint tavaly, a növekedést pedig idén is folytatná a japán vállalat.

Hirdetés

Azt már megszokhattuk, hogy Magyarországon a Suzuki a legnépszerűbb autó – ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, 2021-ben is érvényesült a papírforma. Németország egyáltalán nem számít hazai pályának a japán OEM számára, de ez most megváltozhat. 2021-ben rekordot ért el Németországban a gyártó, és idén is folytatná ezt a szériát.

Tavaly 27.366 Suzukit vásároltak a németek, ezzel ugyancsak a 23. helyen áll a legnépszerűbb márkák listáján a gyártó, ugyanakkor a 2020-as évhez képest 22,1 százalékkal produkált jobb esztendőt a Suzuki, amivel a negyedik legnagyobb javulást érte el – sőt, mivel csak a Smart, a Polestar és a Tesla eladásai nőttek nagyobb mértékben, elmondható, hogy a hagyományos hajtású autók körében a Suzuki javított a legtöbbet az elmúlt egy évben az újautó-eladások terén Németországban.

Jó úton halad a Suzuki

Yamashita Kazuyuki, a Suzuki Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója a Suzuki eredményét úgy kommentálta, hogy az örömteli adatok azt mutatják, hogy az áprilisban lezárult szerkezetátalakítást követően jó úton halad az OEM.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a Suzuki számára Németország egy nagyon fontos piac, ahol a márka a következő néhány évben folyamatosan növekedni szeretne, a középtávú cél pedig 1,5 százalékos piaci részesedés elérése.

Németországban egyébként a Vitara a legnépszerűbb Suzuki 2127 eladott példánnyal, de az új S-Cross és az új, fullhibrid Vitara csak 2022-ben mutatkozik be az országban – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink