Gyártók Rekordokkal indítja az évet az Alfa Romeo

Rekordokkal indítja az évet az Alfa Romeo

autopro.hu/Ő.Í. | 2023.05.08 11:23

Rekordokkal indítja az évet az Alfa Romeo

Fotó: Stellantis

A rendkívül pozitív 2022-es évet követően az Alfa Romeo fellendülése tovább folytatódott. Az idei első negyedév kiváló teljesítményének eredményeként a márka 136 százalékkal növekedett Európában az eladások tekintetében, amivel régiós piaci részesedése megduplázódott.

Hirdetés

Az Alfa Romeo értékesítése Ausztriában és Portugáliában emelkedett igazán kiugróan, 317 százalékkal, illetve 400 százalékkal. Az olyan kulcsfontosságú országokban, mint Olaszország, Franciaország, Németország és Hollandia, az Alfa Romeo eladásai megduplázódtak, amivel az említett piacokon több mint kétszeresére nőtt a részesedése 2022 első negyedévéhez képest. Olaszországban 188, Franciaországban 174, Németországban 112, Spanyolországban 121, Hollandiában pedig 186 százalékkal növelte a regisztrációs adatokat az olasz autómárka.

Globális szempontból az adatok szintén rendkívül pozitívak. Az értékesítések 64 százalékkal növekedtek 2022 első negyedévéhez képest.

A Közel-Keleten a 2022-es rekord eladásokat követően is javítani tudta teljesítményét az Alfa Romeo. Törökország a térség leggyorsabban növekvő piacaként honosodott meg, itt az Alfa Romeo volumene megnégyszereződött az egy évvel korábbihoz képest. A teljes Közel-Keleten a márka eladásai 149 százalékkal nőttek, Törökország pedig a régiós összenövekedés 55 százalékát tette ki.

Folyatódik a rekordsorozat?

2023 nagyon sikeres évnek ígérkezik az Alfa Romeo előrejelzése szerint. Az olasz márka a megújult Giulia és Stelvio révén felfrissített kínálattal számolhat világszerte, ezenkívül a Tonale európai bevezetése is végéhez ért a Q4 Plug-In Hybrid változat megjelenésével.

Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Stellantis sajtóközleményében, hogy az idei év első negyedévének sikerei a kompromisszumok nélküli 360 fokos minőségen és stabilitáson alapulnak. Hozzátette: az Alfa Romeo csapata mélységes alázattal és elszánt szenvedéllyel dolgozik az ambiciózus célok elérése érdekében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink