Gyártók Amerikai terjeszkedésre készül az Alfa Romeo

Amerikai terjeszkedésre készül az Alfa Romeo

autopro.hu/V.M. | 2023.04.04 12:20

Amerikai terjeszkedésre készül az Alfa Romeo

Fotó: Stellantis Media

Az Alfa Romeo nemrég megkezdte Tonale kompakt szabadidőautója gyártását az észak-amerikai piac számára, ezzel fontos lépést téve afelé, hogy növelje a nem európai értékesítések arányát.

Hirdetés

A Stellantis alá tartozó vállalat Olaszországban, a pomiglianói gyárában készíti a Tonale-t, amely jelenleg Európában és Japánban kapható.

Az Alfa Romeo fontos szerepet szán SUV-jának azon célja elérésében, hogy az évtized végére eladásainak legalább 40 százaléka Európán kívülről származzon, 2021-ben ez az arány mindössze 18 százalék volt.

Észak-Amerikában plug-in hibrid hajtással lesz kapható a Tonale idén júniustól. Az elektromos hajtáslánc egy 15,5 kilowattórás akkumulátorból és egy 90 kilowattos elektromos motorból áll, melyek 48 kilométer teljesen elektromos módban megtételét biztosítják.

A motorháztető alatt egy 1,3 literes turbófeltöltős belső égésű motor található, ami a villanymotorral kombinálva 285 lóerő rendszerteljesítményt nyújt.

Egy helyen készülnek, mégis ellenfelek

A pomiglianói gyárban készül a Dodge Hornet is, az Alfa Romeo Tonale Dodge emblémás változata is. Bár a gyár dolgozói örülhetnek a plusz munkalehetőségnek, amit az amerikai modell biztosít, az Alfa Romeónál ellenérzést is kiváltott az az értékesítések ptenciális kannibalizálása miatt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink