Gyártók Rekord nyereség felé száguld a Bentley

Rekord nyereség felé száguld a Bentley

autopro.hu/V.M. | 2021.10.28 17:23

Rekord nyereség felé száguld a Bentley

Fotó: Bentley Newsroom

A Bentley idén év végén 102 éves történelmének legnyereségesebb 12 hónapját fogja ünnepelni, miután csupán az első három negyedéves profitja meghaladja az összes korábbi év végi eredményt.

Január és szeptember között 275 millió euró üzemi nyereséget termelt a brit luxus márka, ami 105 millió euróval múlja felül a 2014 év végi, eddig rekordnak számító eredményt.

Ezt a vállalat többek között a meglódult eladásainak köszönheti: 2021 első kilenc hónapjában 10.934 autót értékesített a Bentley, ami sorrendben 46 és 53 százalékkal haladja meg a 2020-as és 2019-es értékeket. A márka legnagyobb piacán, Kínában az eladások megduplázódtak a tavalyihoz viszonyítva, ám más piacokon is jelentős növekedés ment végbe.

Az első három negyedévben 1,9 milliárd euró bevételt generáltak az értékesítsek – ez 40 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A Bentley nyereségessége szintén sokat javult: a vállalat eredménybeszámolója szerint a vizsgált időszakban a nyereségráta 14 százalék volt, szemben az előző évi mínusz 4 százalékkal.

Jó úton jár a Bentley

Adrian Hallmark vezérigazgató az időszaki számok ismertetésének alkalmával aláhúzta az elmúlt három év termékfejlesztésének, termelékenység-növelésének és költségoptimalizálásának szerepét az eredmények elérésében, amik pedig véleménye szerint megerősítik, hogy jó úton haladnak egy fenntartható üzleti modell megvalósítása felé – olvasható az Autocar cikkében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink