Gyártók Recseg-ropog az Aston Martin, befektetőt keresnek

Recseg-ropog az Aston Martin, befektetőt keresnek

autopro.hu/H.J. | 2019.12.18 14:35

Recseg-ropog az Aston Martin, befektetőt keresnek

A vállalat megerősítette, hogy különböző finanszírozási lehetőségeket vizsgál és több potenciális befektetővel is tárgyal. A Vantage nem jött be, most kezdik gyártani az első SUV modelljüket.

Hirdetés

Az Aston Martin további befektetőket keres pénzügyi helyzetének megerősítése érdekében. A társaság részvényei tavaly óta zuhannak, a harmadik negyedévben 13,5 millió fontos veszteségről számolt be. Az ezt megelző időszak is kiábrándítóra sikerült.

A gyártónak nehéz üzleti környezetben kell boldogulnia, különösen az Egyesült Királyságban és Európában. Emellett a Vantage modell iránti gyengébb kereslet is visszavetette a vállalat eredményeit.

Már folynak a tárgyalások

A társaság által közzétett nyilatkozatban megerősítik, hogy felülvizsgálják a finanszírozási igényeket és különféle finanszírozási lehetőségeket, emellett potenciális stratégiai befektetőkkel is tárgyalnak a hosszabb távú kapcsolatok kiépítése érdekében – olvasható a just-auto.com oldalán.

A wales-i St Athanban lévő új gyár az otthona a márka első SUV-jának, a DBX-nek

A vállalat a hitelfelvételi lehetőségeket is kibővítette. A múlt hónapban megkezdte a DBX értékesítését, amelyet egy teljesen új walesi üzemben gyártanak. A felső kategóriás luxus SUV olyan márkákkal veszi fel a versenyt a piacon, mint a Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, vagy a Ferrari.

Az Autocar nemrég közzétett beszámolója szerint a Lawrence Stroll milliárdos tárgyalásokat folytat a luxusautó gyártó jelentős részesedésének megvásárlására vonatkozó ajánlattétellel kapcsolatban.

Kiemelt Partnereink