Gyártók Raliautóját kalapálja a Hyundai

Raliautóját kalapálja a Hyundai

autopro.hu | 2015.04.14 05:10

Raliautóját kalapálja a Hyundai

A Hyundai Motorsport csapat a közelmúltban a spanyolországi Almeria térségében négy napon át tesztelte az új generációs i20 WRC versenyautót. A teszt fontos mozzanat volt a 2016-os FIA rali világbajnokságban bemutatkozó jármű fejlesztési folyamatában.

Hirdetés

Az autó legújabb, az előző teszteken használt modellhez képest továbbfejlesztett változatával végzett tesztek során a motor- és a futómű-fejlesztésre, valamint a nagy magasságú alkalmasságra összpontosított a csapat.

– Rendkívül aprólékosan kidolgozott teszthetet tudhatunk a hátunk mögött; a spanyolországi Almeria térségében az új generációs i20 WRC továbbfejlesztett változatát faggattuk – mondta Michel Nandan csapatfőnök. – Foglalkoztunk motor- és futómű-fejlesztéssel, erőfeszítéseik révén sikerrel fejleszthetjük tovább az autót, amint egyre közelebb kerülünk 2015 végéhez. Bíztunk abban, hogy az új autót már az idei évadban bemutathatjuk, ám sajnos a homologizációs ütemezéssel kapcsolatban felmerült, a háromajtós utcai modell gyártásához köthető nehézségek miatt a program késedelmet szenved. Ezért úgy döntöttünk, hogy továbbra is az új generációs i20 WRC ötajtós verziójára összpontosítunk, amely jövőre, a Monte Carlo ralin fog először rajthoz állni. A módosított üzemterv révén több időnk lesz arra, hogy az autó teljesítményét a tervezett szintre hozzuk. Ugyanakkor a jelenlegi i20 WRC versenyautó több, jelentős frissítésen esik át, amelyek révén reményeink szerint az idei évad hátralévő részében is eséllyel állhatunk szorítóba a dobogós helyezésekért.

Kiemelt Partnereink