Gyártók Ráfekszik a GM az elektromobilitásra

Ráfekszik a GM az elektromobilitásra

autopro.hu/H.J. | 2020.03.03 10:17

Ráfekszik a GM az elektromobilitásra

Fotó: media.gm.com/media

Alkatrészek és összeszerelési-folyamatok csökkentésével spórol a General Motors. A vállalat hosszútávú célja, hogy a megtakarított összeget az elektromos fejlesztésekre fordítja.

Hirdetés

Mark Reuss, a GM elnöke a márka Capital Markets Day nevű piaci rendezvényén beszélt arról, hogy továbbra is folytatják a vállalat 2019-ben elkezdett költségcsökkentési tevékenységét. Tavaly a gyártó 3500 alkatrész felhasználását szüntette meg – ez 12 százalékos csökkentést jelentett az alkotórészek készletében.

Reuss a következő generációs Chevrolet Equinox és a GMC Terrain modelleket hozta fel példaként a költséghatékonyság növelése esetében – a modellek összeszerelése során közel felére csökkentik az eljárási lehetőségeket azzal, hogy egyes alkatrészek és szerszámok több folyamat során is felhasználhatóak lesznek. Emellett a modellváltozatok száma is csökken – például 11 helyett már csak 5 motor közül lehet választani.

Nagyobb figyelem az elektromos tevékenységre

A márka hatalmas összegeket takarít meg programjával. A GM célja, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen az elektromos fejlődésre. 2017-ben a vállalat azt ígérte, hogy 2023-ig bezárólag 20 elektromos modellt dob a piacra.

Két modell már elérhető a vásárlók számára – ezek az Ariv Meld és az Ariv Merge eBikes járművek, amelyek Belgiumban és Hollandiában kaphatók. A Cruise Origin autonóm taxit már bemutatta a vállalat, bár nem tudni, hogy forgalomba mikor kerül. Három modell – két Cadillac és a GMC Hummer pickup – debütálása pedig 2021-ben várható – írja az Autoblog oldala.

Kiemelt Partnereink