Gyártók Pert nyertek a Volkswagen ellen

Pert nyertek a Volkswagen ellen

autopro.hu/P.B. | 2023.07.06 08:21

Pert nyertek a Volkswagen ellen

Fotó: Volkswagen

A Volkswagen három üzemi tanácsa sikeresen fellebbezett a bíróságon a szövetségi bíróság (BGH) korábbi ítélete miatti fizetéscsökkentés ellen. A braunschweigi munkaügyi bíróság két ügyben ítélte az autógyártót a két felperes vagyoni hátrányának megtérítésére, egy esetben Emdenben is sikerrel jártak a munkavállalók.

Hirdetés

Az év elején a német legfelsőbb bíróság, a BGH hatályon kívül helyezte a VW négy korábbi személyzeti vezetőjének felmentő ítéletét. A Braunschweigi Regionális Bíróság korábbi ítélete a Volkswagen több üzemi tanácsának vezetőjét érintette – konkrétan alacsonyabb lett a fizetésük. A mostani ítélet ellen nincs helye fellebbezésnek.

Első körben most három, a Volkswagen számára kedvezőtlen ítélet született, de számos hasonló per zajlik más munkaügyi bíróságokon is, amelyek a VW telephelyeit érintik - csak Braunschweigben több mint húsz.

A közlemények szerint mindkét fél reméli, hogy ezek az eljárások jogbiztonságot, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot eredményeznek. Ezzel összefüggésben kívülről érkező megfigyelők is bírálták a hosszú évek óta hatályos jogszabályi rendelkezéseket, amelyek túlságosan homályosak – írja az Automobilwcohe.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink