Gyártók Partnerséget köthet a Nio és a Mercedes

Partnerséget köthet a Nio és a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2023.10.02 08:17

Partnerséget köthet a Nio és a Mercedes

Fotó: Nio Foshan

Összeült a Nio és a Mercedes-Benz: a hírek szerint a német autógyártó befektethet a kínai startupba, cserébe utóbbi kutatási és fejlesztési képességeiért. A technológia és a pénzügyi befektetés részletei még megvitatásra várnak.

Hirdetés

Egyelőre csak pletykának tűnik a Mercedes-Benz lehetséges partnersége, ám a Reuters úgy értesült, hogy a két fél tárgyal egymással, bár a részletek kidolgozásra várnak. A Mercedes-Benz kutatás-fejlesztési és stratégiai csapatai ugyanakkor amiatt aggódnak, hogy egy kínai gyártóval kötött technológiai együttműködés károsíthatja a márka imázsát.

A Reuters megkeresésére mindkét cég tagadta, hogy szó lenne együttműködésről. A Mercedes szerint azonban főnöke „Ola Källenius folyamatos rendszeres párbeszédet folytat különböző iparági vezetőkkel és társaival, beleértve a Nio vezérigazgatóját, William Li-t is.”

Egyelőre tehát nagyon kezdeti fázisba jár a két cég esetleges együttműködése, ám nem lenne példanélküli egy nyugati autógyártó és egy kínai cég partnersége. Elég csak a Volkswagenre gondolni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink