Gyártók Pár éven belül a VW-től is jöhet nyolcmilliós e-autó

Pár éven belül a VW-től is jöhet nyolcmilliós e-autó

autopro.hu/P.B. | 2023.11.16 14:17

Pár éven belül a VW-től is jöhet nyolcmilliós e-autó

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen első embere, Oliver Blume szerint a vállalat az évtized második felétől lesz képes olyan elektromos autót gyártani, amit akár húszezer euró alatti áron is piacra tud dobni. Az viszont még kérdéses, hogy lesz-e ilyen modellje a Volkswagennek.

Hirdetés

November 15-én, vagyis aznap, amikor a Renault bejelentette a húszezer eurónál is olcsóbb elektromos autójának érkezését, egy konferencián Oliver Blume, a Volkswagen vezérigazgatója is megszólalt a témában. Blume szerint az évtized második felében lesz realitása annak, hogy a Volkswagen ilyen autót tudjon gyártani – döntés ugyanakkor még nem született ebben a kérdésben, tehát nem biztos, hogy lesz is ilyen olcsó e-autója a gyártónak.

Az elektromos autók árcsökkentésének fő eszköze az akkumulátorköltségek csökkentése – mondta Blume, rámutatva a vállalat egységes akkumulátorcella gyártására irányuló terveire, amely szerinte felére csökkenti az akkumulátorok költségeit.

Tízmilliós e-autó már lesz

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Volkswagen márciusban ismertette a 25 ezer euróért piacra kerülő, egyelőre fejlesztés alatt álló, teljesen elektromos autó részleteit: a modell 2025-ben jelenhet meg 450 kilométeres hatótávval és olyan töltési lehetőséggel, amivel húsz perc alatt tízről nyolcvan százalékosra tölthető az akku.

A cég akkor azt mondta, hogy egy húszezer euróért piacra dobható járművön is dolgozik, erről további információkat nem közölt – emlékeztet a Reuters.

„Felelősségünk van azért, hogy a megfelelő termékeket megfelelő áron vigyük piacra” – fogalmazott most Blume, aki kitért az e-autók iránti kereslet csökkenésére is: a vezérigazgató szerint az infláció nyomása, a töltési infrastruktúra hiánya és a támogatások megszüntetése is visszafogta az elektromos autók népszerűségét.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink