Gyártók Öt új modell a Ladától 2017-ig

Öt új modell a Ladától 2017-ig

Panker Gergő | 2014.01.09 07:36

Öt új modell a Ladától 2017-ig

Az orosz AvtoVAZ 2017-ig bezárólag öt új modellt tervez piacra dobni: két szedánt, két szabadidő-terepjárót, egy ötajtós kisautót és egy SUV-t.

Hirdetés

– Az első autó, amelyet a piacra dobunk a Lada B (2180) szedán lesz. Ez lesz a Lada Priora utódja. A sorozatgyártás 2015-16-ban kezdődik majd. Jelenleg a gyártás előkészítése zajlik – tájékoztatott Alexander Schmygov, az AvtoVAZ sajtófőnöke.

Lada C-Cross Concept

Az orosz gyártó sajtófőnöke elmondása alapján a Renault és az AvtoVAZ szakemberei jelenleg egy városi kisautó és egy szabadidő-terepjáró fejlesztésén dolgoznak. Az első modell sorozatgyártása 2015-re, míg a másodiké 2016-ra várható. Shmygov szerint a kisautó lesz a "kulcsmodell, amely megváltoztatja majd a Ladáról alkotott képet".

– A gyár fejlesztése lehetővé teszi további modellek gyártását is, amelyek már a drágább C-szegmensbe és a nagyobb szabadidő-járművek kategóriájába tartoznak – tette hozzá Shmygov. A Lada C-Cross szabadidő-terepjáró gyártását 2015 utánra tervezik. A C-Cross lesz a Lada eddigi termékskálájának legdrágább modellje, ám a várható árakról a gyártó egyelőre még tudott tájékoztatást adni.

A Lada XRAY tanulmányautót még 2012 nyarán mutatták be: gyártó szerint a tanulmány formavilága több jövőbeli modellen is visszaköszön majd

Shmygov elmondta, hogy az AvtoVAZ egy új összkerékhajtású platformot fejleszt, az új Lada 4x4 SUV gyártása pedig valamikor 2017-ben kezdődhet. Jelenleg a tanulmányautón dolgoznak.

Kiemelt Partnereink