Gyártók Ősztől megújul a Porsche Taycan

Ősztől megújul a Porsche Taycan

autopro.hu/P.B. | 2021.08.28 04:21

Ősztől megújul a Porsche Taycan

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche néhány változtatást hajtott végre a Taycan és a Taycan Cross Turismo modellekben az új modellévben. A szeptembertől gyártott járművek a műszaki optimalizálásnak köszönhetően nagyobb hatótávolsággal rendelkeznek.

Hirdetés

A hatótáv növelése mellett a frissítések magukban foglalják az Android Auto mély integrációját a Porsche Communication Management (PCM) és a Remote Park Assist rendszerbe – utóbbi opcionális applikáció a 2022-es modellévben megjelenő Taycanokra, és a parkolás online ellenőrzésére, menedzselésére szolgál. Újítás még, hogy az Apple mellett már az Androidos okostelefonokkal is összekapcsolható az autó.

A Porsche szerint a „mindennapi életben” fontos hatótávolság-növelést végeztek a modelleken, de mivel az új modellévben megjelenő autók nem számítanak külön modellnek, ezért a megadott hatótávolság megmarad az ismert értéknél.

Az alapmodell nem változik sokat

A változtatások elsősorban az összkerékhajtású modelleket érintik, tehát az alapmodell kivételével mindet. Ezeknél a kiviteleknél a Normal és a Range vezetési módokban az első elektromos motor szinte teljesen le van választva és feszültségmentes a részterhelési tartományban. A motor viselkedését is optimalizálták szabadonfutáskor és álló helyzetben, hogy csökkentsék a szinkronmotorok ellenállási veszteségeit. Ha a vezető több energiát igényel vagy átvált valamelyik sportmódba, akkor a lekapcsolt motorokat „ezredmásodpercen belül” újra bekapcsolják a német OEM szerint.

A gyorstöltésben is van egy kis változás: a Turbo Charging Planner mostantól valamivel jobban előmelegítheti az akkumulátort, mint korábban. Ennek köszönhetően az akkumulátort korábban és magasabb töltöttségi állapotban is fel lehet tölteni, más szóval a töltési görbe javul.

Kitűnhetnek a tömegből az új Porschével

Ha önmagában a luxusautó nem lenne elég feltűnő, a Porsche a modellfrissítéssel további fényezéseket is kínál – a gyártó 63 színnel bővíti a választékot, beleértve az 1990-es évekből származó, a márkára akkor jellemző színeket. A „választható szín plusz” funkcióval a Porsche „szinte teljes szabadságot ad az ügyfélnek a színválasztásban” – idézi a gyártót az electrive.com.

Bár erről nem esik szó a közleményben, de minden bizonnyal komoly felárat is felszámolnak a különleges színekért.

Kiemelt Partnereink