Gyártók Összezavarná szomszédjait? Vegyen Daihatsut!

Összezavarná szomszédjait? Vegyen Daihatsut!

autopro.hu/B.B. | 2016.09.11 06:30

Összezavarná szomszédjait? Vegyen Daihatsut!

A Copen modell cserélhető karosszériaelemeinek köszönhetően ugyanabból a garázsból akár két eltérő autó is kiállhat.

A személyre szabhatóság mindig is fontos szempont az egyes tömegtermékek legyártásánál, igaz, az autóiparban azonos modellek jelentősebb külső eltéréseire viszonylag ritkán látunk példát. Az ezt lehetővé tévő egyik ilyen irány a háromdimenziós nyomtatás: ha a jármű alapjai lehetővé teszik, így viszonylag olcsón állíthatunk elő egyedi alkatrészeket. Ennél viszont jóval olcsóbb, egyszerűbb és kevesebb szaktudást igénylő megoldással állt most elő a Daihatsu.

A japán autógyártó Copen modelljéhez ugyanis hamarosan többféle karosszéria-burkolat is elérhető lesz, amelyet otthon, egyszerűen ki lehet cserélni, attól függően, milyen kinézetet szeretnénk adni a kis kétüléses kabriónak. A motoring.com szerint új külalakot adhatunk többek között az első és hátsó lökhárítóknak és lámpáknak, a hűtőrácsnak, de még a küszöböknek is.

Természetesen a kaméleonkülső feláras szolgáltatás, a kért elemek számától függően 2200 és 4000 dollár, vagyis nagyjából 600 ezer és 1,1 millió forint közötti összeggel kell pluszban készülniük az érdeklődőknek.

Kiemelt Partnereink