Gyártók Összefogott a légiipar megreformálásáért az Airbus és az ErlingKlinger

Összefogott a légiipar megreformálásáért az Airbus és az ErlingKlinger

autopro.hu/P.B. | 2020.11.10 16:19

Összefogott a légiipar megreformálásáért az Airbus és az ErlingKlinger

Fotó: Airbus Media

Az ErlingKlinger bejelentése szerint a vállalat az Airbus-szal közösen a repülőgépek hajtásának elektrifikálásán fog dolgozni, pontosabb az üzemanyagcellák területén működnek együtt. A partnerség előrehaladtával később közös vállalkozást is indítanak.

Hirdetés

Az új cégben az Airbus lesz a többségi tulajdonos, az ErlingKlinger szerint az új vállalat megfelelő hozzáféréssel rendelkezik majd a kívánt területen való kutatáshoz. Az új, közös cég alapítása az idei év végére fejeződhet be, a német beszállító közleménye szerint több tízmillió eurós üzletről van szó.

A megállapodás előtt az Airbus átfogó kutatásokat végzett az üzemanyagcellák piacán, ennek eredményeként az ErlingKlinger meg tudta győzni a vállalatot arról, hogy velük érdemes együttműködni az Airbus céljainak elérése érdekében.

A repülésben kiváltképp fontos az energiasűrűség

Stefan Wolf, az ErlingKlinger vezérigazgatója a megállapodásról elmondta, hogy a légiiparban különösen fontos a cellák energiasűrűsége, ám közben számos, meglehetősen szigorú kritériumnak kell megfelelnie az üzemanyagcelláknak a légi közlekedés körülményei és sajátosságai miatt.

Wolf kiemelte, hogy a cég húsz éve végez kutatásokat a területen, és azóta számos vállalat alkatrész-beszállítója. Hozzátette, hogy nagy potenciált lát a légiközlekedés elektrifikálásában – írja az electrive.com.

Az Airbus a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentését a hidrogén alapú üzemanyagokban látja. A vállalat célja, hogy 2035-re karbonsemleges repülőgépet legyen képes piacra dobni, ezt szolgálja az E-Fan X projekt is.

Kiemelt Partnereink