Gyártók Összefog az Aston Martin és a Britishvolt

Összefog az Aston Martin és a Britishvolt

autopro.hu/P.B. | 2022.03.09 04:20

Összefog az Aston Martin és a Britishvolt

Fotó: Aston Martin Pressroom

Az Aston Martin és a Britshvolt közösen fejlesztenek nagy teljesítményű akkumulátorokat. Az ezzel szerelt első modell 2025-ben kerülhet az utcára, ami egyben az első tisztán elektromos autó is lesz az Aston Martin égisze alatt.

Hirdetés

A luxusautókat gyártó brit Aston Martin nem éppen az elektrifikáció élharcosa, a vállalat első plug-in hibridje 2024-ben érkezik, míg az első teljesen elektromos modell várhatóan 2025-ben jelenik meg. Utóbbiba azonban az Aston Martin és a Britishvolt által közösen kifejlesztett, nagyteljesítményű akkumulátor kerülhet.

Az Aston Martin ezzel egy másik brit gyártó, a Lotus példáját követi, mely szintén a Britishvolttal működik együtt az akkumulátorok fejlesztésében. Mindkét luxusautó-gyártó esetében igaz, hogy az eddigi akkuknál komolyabb teljesítményt és nagyobb hatótávot ígérő megoldásban gondolkoznak.

A megállapodás kiegészíti az Aston Martin és a Mercedes-Benz együttműködését – nyilatkozta a brit cég a projektről.

Még várni kell az elektromos Aston Martinra

A brit gyártó első elektrifikált modellje a Valhalla lesz 2024-ben, ami egy plug-in hibrid szuperautó lesz. Ezt követi 2025-ben és 2026-ban egy-egy tisztán elektromos jármű, melyekről egyelőre nem sokat tudni, de az Aston Martin a teljes típuspalettáján be fog vezetni elektromos hajtású autókat – írja az Autocar.

Tobias Moers, az Aston Martin vezérigazgatója szerint a Britshvolt és a vállalat együttműködése egyesíti az Aston Martin 109 éves mérnöki tapasztalatait a gyorsan növekvő brit technológiai üzletág szakértelmével. „A Britishvolttal együttműködve úgy gondolom, hogy olyan, új technológiát tudunk létrehozni, ami megfelel a nagy teljesítmény és az ultraluxus támasztotta elvárásoknak, és közben a legmagasabb fenntarthatósági követelményeknek is” – mondta.

Lokalizált gyártás

Orral Nadjari, a Britishvolt főnöke hozzátette, hogy az együttműködés ismét rávilágít az ügyfelekkel való közös munka értékére. Mint fogalmazott, a személyre szabott, fenntartható, és lokalizált akkumulátorcellák közös fejlesztése és gyártása nagy lehetőség az OEM-ek számára.

„Izgatottak vagyunk a Britishvolt alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható akkumulátorcelláival meghajtott, teljesen elektromos Aston Martin megjelenése miatt” – fogalmazott a vezérigazgató.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink