Gyártók Összefog a Toyota és a Suzuki

Összefog a Toyota és a Suzuki

autopro.hu | 2022.08.23 08:23

Összefog a Toyota és a Suzuki

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Nem először működik együtt a három japán gyártó, ezúttal azonban egy egészen érdekes projektbe fog a Toyota, a Suzuki és a Daihatsu: a haszongépjárművek legkisebb szegmensét célozzák meg tisztán elektromos járművekkel.

A Toyota, a Suzuki és a Daihatsu együttműködése kiegészül a Commercial Japan Partnership Technologies vállalattal, a négy partner célja pedig, hogy megépítsék a tökéletes elektromos kishaszonjármű-platformot, amely a későbbiekben közösen fejlesztett modellek egész sorozatának szolgál alapul.

A végeredményre a tervek szerint nem is kell sokat várni: 2023-ban már be is mutathatják az új modelleket, amiket elsősorban nagyon sűrűn lakott városokba szánnak a gyártók, az ázsiai piacra.

Mivel ezek az elektromos járművek más régiókban is képesek levenni a terhet a nagyobb kollégáikról a szállítási folyamat utolsó kilométerein, ezért elterjedésük világszerte is közelebb viheti a teherszállítást a karbonsemlegességhez. Az együttműködő gyártók ennek ellenére arról is beszéltek, hogy mi lehet a gátja ennek: a legnagyobb hátráltató tényező a vásárlók szkepticizmusa, akik az elektromos járművek magasabb bekerülési költsége mellett attól is félnek, hogy a jelenlegi töltőhálózattal számolva az áruk is állnának, amikor az autók töltenek.

A mini haszonjárműveket először a fukushimai régióban és Tokióban tevékenykedő partnerek veszik majd használatba, ahol a modellek az ott lakók számára is bizonyíthatják rátermettségüket, ezzel is felgyorsítva elterjedésüket.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink