Gyártók Óriási összegre perli a Nissant annak volt vezére

Óriási összegre perli a Nissant annak volt vezére

autopro.hu/V.M. | 2023.06.21 06:19

Óriási összegre perli a Nissant annak volt vezére

Fotó: Nissan's Global Newsroom

Carlos Ghosn volt Nissan-elnök a japán autógyártót több mint egymilliárd dollárra perli, amiért évekkel ezelőtt elmozdították pozíciójából hamis bizonyítékokra alapozva.

Hirdetés

Az üzletember Libanonban nyújtotta be a perkeresetet, melyben a Nissan mellett kettő másik vállalatot és 12 név szerint megnevezett személyt vádol többek között becsületsértéssel és hamis bizonyítékok gyártásával.

A Reuters-nek nyilatkozó bírósági forrás szerint az első meghallgatást szeptember 18-ra tűzték ki.

Az egyesülés ellenzőin a vád

Carlos Ghosn-t, akinek vezetésével született meg a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség, 2018-ban tartóztatták le Japánban hűtlen kezelés vádjával.

A francia-brazil-libanoni állampolgár Ghosn a kezdetektől következetesen tagadja a vádakat, melyek szerinte azt a célt szolgálták, hogy ne valósíthassa meg a Renault és a Nissan egy vállalattá olvasztását.

2019 decemberében Libanonba, gyerekkori otthonába szökött a japán igazságszolgáltatás elől, és kijelentette, hogy tisztázni kívánja nevét.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink