Gyártók Óriási napelemparkot épít a Nissan

Óriási napelemparkot épít a Nissan

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.03 17:20

Óriási napelemparkot épít a Nissan

Fotó: Nissan Official Global Newsroom

Megkapta az engedélyeket napelemparkja megépítéséhez a Nissan Angliában, és már kezdi is a munkálatokat. További nagyszabású tervei is vannak a japán gyártónak, amelyeket kínai befektetők segítségével tervez megvalósítani, köztük egy nagy akkumulátorgyár építése is.

Megépítheti a Nissan az északkelet-angliai 20 megawattos napelemparkját. Az erőmű a sunderlandi gyár zöldenergia-ellátását megduplázza majd, így már az üzem által felhasznált energia ötöde megújuló forrásból fog származni. Ez azt is jelenti, hogy a napelempark elég áramot termel majd, hogy minden, európai piacra készülő Nissan Leaf modell gyártásának energiaigényét fedezze. Az építkezést azonnal megkezdi a japán gyártó, hogy a 2022 májusára tervezett határidőre készen legyenek.

Magasabb fokozatra kapcsoltak

Az autógyártó júliusban bejelentette, hogy nagyjából 1,33 milliárd dollár értékben fog akkumulátorgyárat építeni, amely évente 100 ezer autó kiszolgálását jelenti, köztük egy új crossover modellét is. A beruházás a kínai Envision AESC támogatásával valósul majd meg.

Nemrég arról is beszámoltak, hogy a következő öt évben körülbelül 17,64 milliárd dollárt fognak elkölteni elektrifikációs törekvéseikre, hogy felzárkózzanak konkurenseikhez — írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink