Gyártók Önálló távozásra ösztönzi orosz dolgozóit a VW

Önálló távozásra ösztönzi orosz dolgozóit a VW

autopro.hu/D.Á. | 2022.06.09 17:22

Önálló távozásra ösztönzi orosz dolgozóit a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

Elbocsátások helyett önkéntes felmondás – a Volkswagen szerint így jobban hangzik, erre ösztönzi az oroszországi dolgozói egy részét a vállalat. Kifizetéseket és egészségbiztosítást ígérnek a szankciók miatt szorult helyzetbe kerülő gyárak dolgozóinak, ha felmondanak.

Hirdetés

A Volkswagen márciusban bejelentette, hogy az oroszországi Kalugában és Nyizsnyij Novgorodban található gyáraikban fel kell függeszteniük a termelést a nyugati szankciók miatt, és Oroszországba sem exportálnak több autót.

A kalugai gyár a Volkswagen tulajdonában áll, de a Nyizsnyij Novgorod-i egységet a GAZ Csoport birtokolja, amellyel a VW szerződéses formában gyártatja több modelljét. A gyárnak most meg kell válnia 200 dolgozójától, hogy ne fenyegesse anyagi veszély, de elbocsátások helyett egy ajánlatot tett a dolgozóknak. Aki önként felmond, fél évnyi fizetését megkapja, valamint egészségbiztosítása 2022 végéig érvényes marad. A vállalat ajánlatát június 17-ig van lehetősége elfogadni 200 dolgozónak — írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink