Gyártók Olcsóbb Priust dob piacra a Toyota

Olcsóbb Priust dob piacra a Toyota

autopro.hu/R.M. | 2017.04.20 06:24

Olcsóbb Priust dob piacra a Toyota

Eddig a 25 ezer dolláros kiszerelés volt a legolcsóbb változat, de most érkezik a Prius One, amely nagyjából 1210 dollárral lesz olcsóbb elődjénél. Fő cél a Kia és a Hyundai alacsonyabb árainak beérése.

A Toyota döntése valószínűleg az egyre olcsóbb modelleket kínáló versenytársakra vezethető vissza, ugyanis a Hyundai és a Kia is kedvezőbb áru hibridekkel tör be a piacra. A Hyundai Ioniq 23,035 dollárba, míg a Kia Niro 23.785 dollárba kerül, így a Toyota a csökkentett árú változattal pontosan ezt a szintet fogja megütni, valószínűleg nem véletlenül.

Az árcsökkenés természetesen nincs ingyen, a Prius One-hoz már nem jár majd a pótkerék, a hátsó ablaktörlő és a háttámlazsebek sem. Ennek ellenére minden meghatározó és fontos szolgáltatás az olcsóbb kiszerelésben is ugyanúgy elérhető lesz, mint például a Toyota „Safety Sense P” rendszere. Utóbbi olyan funkciókat foglal magában, mint az automata ütközésmegelőző rendszer, a sávelhagyást figyelmeztető jelzés vagy az automatikus távolsági fényszórók. Emellett az autó teljesítménye sem változik semmit a drágább, kettes változathoz képest - írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink