Gyártók Olaszországban fog készülni az új Insignia

Olaszországban fog készülni az új Insignia

autopro.hu/V.M. | 2023.10.05 09:20

Olaszországban fog készülni az új Insignia

Fotó: Stellantis

Az Opel Insignia gyártása 2022-ben ért végéhez mikor az Opel rüsselsheimi üzemében leállították azt. Szakszervezeti források szerint a középkategóriás modell vissza fog térni, azonban már nem Németországban, hanem Olaszországban fogják készíteni.

Az Automotive News Europe által idézett források szerint az új Insignia a Stellantis dél-olaszországi Mefitől nem messze található gyárában fog gyártásba kerülni. Ugyanitt fogják készíteni az új DS 9 szedánt, ahogy a DS 7 SUV utódját, egy Lancia testvérmodellt és a Jeep Compass új generációját.

Ma a Fiat 500X, illetve a jelen generációs Jeep Compass és Renegade modellek gördülnek le a gyártósorokról, ezek azonban a következő kettő évben ki fognak futni a szakszervezetek információi szerint.

Az új Insignia és DS 9 ötajtós liftback kivitelben fognak készülni, és a DS 7 utódjához hasonlóan vélhetően tisztán elektromos hajtást fognak kapni, miközben a Stellantis villanyautóknak tervezett padlólemezeit fogják használni.

A Motor1.com által szemlézett jelentés szerint az új modellek gyártása 2024-2026 között fog elrajtolni, összhangban a Melfiben ma készülő típusok kifutásával. Az üzem látszóleg elégséges kapacitással rendelkezik az öt új modell befogadásához, ugyanis 2015-ben, a csúcsévében 393 ezer autót szereltek ott össze.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink