Gyártók Olasz-kínai luxusautó jön Hongqi S9 néven

Olasz-kínai luxusautó jön Hongqi S9 néven

autopro.hu/P.B. | 2021.02.12 06:20

Olasz-kínai luxusautó jön Hongqi S9 néven

A Hongqi S9 koncepciója Walter De Silvától. | Fotó: Silk-FAW

Az olasz mérnöki és dizájnvállalat, a Silk EV és a kínai autógyártó, a FAW közös vállalkozást hoztak létre luxus elektromos sportautók gyártására, egy milliárd eurónál is nagyobb kötelezettségvállalással.

Hirdetés

A Silk-FAW közös vállalkozás a FAW Hongqi S nevű modellcsaládjába tartozó autókat fog gyártani, az első modell az S9 jelzést kapta. Az S9 egy ultraluxus sportautó lesz, természetesen teljesen elektromos hajtással. A FAW még korábban azt tervezte, hogy 2025-ig tizenöt új modellt dob piacra Hongqi néven, 2030-ra pedig egymillió ilyen autót adnának el.

A közös vállalkozás indítását online jelentették be, de Kínában és Olaszországban is tartottak egy-egy online eseményt, amin mindkét ország kormánya is képviseltette magát. Ez az első kínai-olasz együttműködés a luxus és prémium autók területén.

A tervek szerint az S9-es gyártása Olaszországban, Emilia-Romagna tartományban kezdődne. Ez a régió egyébként az olasz autógyártás paradicsoma, többek között a Ferrari főhadiszállása is itt található. A későbbiekben egyébként a FAW egy kínai üzemében is gyártanák a modellt.

A Silk-FAW közös vállalkozásban a dizájnért felelős alelnök az a Walter De Silva lesz, aki korábban a Volkswagen Csoport dizájn részlegének is a vezetője volt, valamint a Fiatnál és az Alfa Romeónál is dolgozott hasonló területen – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink