Gyártók Októberig leállítja egy gyárát a General Motors

Októberig leállítja egy gyárát a General Motors

autopro.hu/P.B. | 2021.09.20 08:18

Októberig leállítja egy gyárát a General Motors

Fotó: Chevrolet Pressroom

Miután egy tucatnyi tűzesetet okoztak a Chevrolet Bolt modellek, a General Motors kénytelen volt komolyabb nagyságrendben visszahívni az autókat. A probléma megoldásáig a gyártó egyik michigani üzeme leáll, de a chiphiány miatt más gyárakban is a termelés volumenének csökkentésére kell számítani.

Az autopro.hu a nyáron beszámolt róla, hogy a General Motors 69 ezer Chevrolet Boltot hívott vissza az akkumulátorokból induló tűzesetek miatt. Augusztus folyamán tovább romlott a helyzet, így összesen már 140 ezernél is több járművet érint a probléma – a GM ezért le is állítja a modell gyártását a hiba kijavításáig.

A javítások körülbelül 1,8 milliárd dollárba kerülnek, a GM kártérítést kér az akkubeszállítójától, az LG-től.

Az egyelőre nem ismert, hogy a General Motors mikorra oldja meg a problémát, azonban a michigani Orion összeszerelő üzemet október közepéig bezárják – írja a Reuters.

A chiphiány is gondot okoz

Az elmúlt hetekben, hónapokban a GM számos üzemében került sor időszakos leállásokra vagy a gyártási volumen csökkentésére a chiphiány miatt. Többek között a Chevrolet Camaro, Equinox és Blazer, valamint a GMC Terrain gyártásában is voltak fennakadások.

Közben a GM amerikai riválisa, a Stellantis alá tartozó Chrysler két üzemében is szünetel a termelés október 1-jéig a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Kiemelt Partnereink