Gyártók Növelte kiszállításait a Nikola

Növelte kiszállításait a Nikola

autopro.hu/V.M. | 2023.07.07 12:20

Növelte kiszállításait a Nikola

Fotó: Facebook/Nikola Motor Company

Az elektromos teherautókat fejlesztő és gyártó Nikola a második negyedévben jelentősen növelte a megrendelőknek átadott járműveinek számát – derül ki az amerikai vállalat közleményéből.

Hirdetés

A haszonjárműgyártó a Nikola Tre BEV akkumulátoros elektromos nyerges vontatójából 2023 második negyedévében 111 darabot szállított ki. Ez jócskán meghaladja a január-márciusi 64 darabot.

Az első hat hónapban az arizonai Phoenix-ben székelő vállalat 175 elektromos teherautót adott át ügyfeleinek. Az időszakban legyártott járművek száma eléri a 96 darabot.

„Hatalmas lökést érzünk a lendületünkben” – kommentálta az eredményeket Michael Lohscheller, a Nikola vezérigazgatója, aki korábban az Opel vezetője is volt. Lohscheller hozzátette, hogy a mostani eredményeken kívül örömre ad okot számukra, hogy folyamatosan érkeznek a megrendelések a hamarosan gyártásba kerülő hidrogén üzemanyagcellás teherautójukra.

Leépítés és költségcsökkentés

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Nikola nemrég leépítést jelentett be költségeinek csökkentése érdekében. Hasonlóan más elektromos járművekkel foglalkozó fiatal cégekhez, a teherautógyártónak is szembe kellett néznie a magas inflációval és a befektetői tőke romló hozzáférhetőségével.

A vállalat nemrég európai tevékenységeit is felszámolta az Ivecóval közös németországi gyára eladásával, lehetővé téve, hogy működését az észak-amerikai piacra koncentrálja, és további kiadásokat takarítson meg.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink