Gyártók Sok dolgozójától válik meg a Nikola

Sok dolgozójától válik meg a Nikola

autopro.hu/V.M. | 2023.06.19 12:22

Sok dolgozójától válik meg a Nikola

Fotó: Nikola Motor Newsroom

Az elektromos hajtású teherautókat fejlesztő és gyártó amerikai Nikola bejelentette összesen 270 dolgozójának elbocsátását annak érdekében, hogy csökkentse költségeit.

Hirdetés

A 270 munkavállaló közül 150 a vállalat európai részlegén dolgozott, míg másik 120 az Egyesült Államokban működő irodákban volt alkalmazva.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az Iveco nemrég kivásárolta a Nikolát németországi vegyesvállalatukból, lehetővé téve az amerikai OEM-nek, hogy ezentúl a hazai piacára fókuszáljon. A fejlesztésben együttműködő partnerek Ulmban rendelkeztek egy közös gyártóüzemmel, ahol várhatóan az idén indul el a termelés.

A Nikola közlése szerint a leépítéssel évente 50 millió dollár kiadást takaríthat meg. A vállalat előrejelzése szerint 2024-re a költségeit képes lesz évi 400 millió dollár alá szorítani – írta meg a Reuters.

A magas infláció és a befektetői tőke nehezebben hozzáférhetővé válásának hatására számos elektromos járművekkel foglalkozó fiatal cég volt kénytelen megválni munkavállalói egy részétől. A Tesla-rivális Lucid például március végén dolgozói ötödének elbocsátását jelentette be.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink