Gyártók Növeli sanghaji gyártókapacitását a Tesla

Növeli sanghaji gyártókapacitását a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.12.01 06:18

Növeli sanghaji gyártókapacitását a Tesla

Fotó: Twitter/ModelYNews

A Tesla tervei szerint az amerikai vállalat 188 millió dollárt fordít a sanghaji gyár kapacitásának növelésére és a gyártósorok felújítására. Egyes források szerint továbbra is csak két modell gyártása marad a helyszínen, ám azok volumene jelentősen megnő.

Hirdetés

A bővítés kizárólag a járműgyártás területén valósul meg – a pilotgyártást, az alkatrészgyártást és a három terület közös műhelyét nem érintik az átalakítások. A járműgyártás területén viszont minden fontos részleget átépítenek, a présüzemtől kezdve a karosszériaműhelyen és fényezőműhelyen át a végső összeszerelésig, sőt, a logisztikáig.

A hírek szerint az átalakítások után továbbra is csak a Model Y és a Model 3 gyártása folytatódik Sanghajban – ezeknek a gyártási volumene jelentősen, egyelőre nem ismert mértékben fog nőni. Ugyanakkor azok a korábbi értesülések nem bizonyulnak igaznak, melyek szerint már most megkezdődhet a kompakt Tesla gyártása.

Nő a munkaerő-állomány is

A Tesla tájékoztatása szerint 4-19 ezer fővel nőni fog a Sanghajban alkalmazott dolgozók száma, azt viszont nem tudni, hogy a későbbiekben – az új, „olcsó Tesla” bevezetése után – várható-e további bővítés.

Az idei évben a Gigafactory Sanghaj egyben egy globális exportcentrummá vált a Tesla rendszerén belül – így például Európába is innen érkeznek a Model Y-ok. Mint ismert, az elmúlt hetekben kezdte meg a Tesla az első Model Y Performance modellek kiszállítását Kínában – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink