Gyártók Növeli a Kínában készülő típusok számát a Tesla

Növeli a Kínában készülő típusok számát a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2020.04.15 10:22

Növeli a Kínában készülő típusok számát a Tesla

Fotó: Tesla

Kínában már rendelhető a Tesla Model 3 további kettő, helyben készülő modellváltozata is. A kereskedelmi háború hatásait ellensúlyozó lépés egyúttal azt is jelenti, hogy mostantól minden Kínában értékesített Model 3 az ázsiai országban készül.

Hirdetés

A Tesla a Kína és az Amerikai Egyesült Államok közti kereskedelmi háború kezdetét követően döntött arról, termelőüzemet létesít a kínai Sanghajban, hogy így elkerülhesse a konfliktus hatására esetleg még tovább emelkedő, importált autókra kivetett vámokat. A helyi gyártással a tisztán elektromos szedánok mentesülnek a vámok alól, ami miatt alacsonyabb áron kínálhatóak a kínai vásárlók számára. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk régen úgy nyilatkozott, hogy csupán a Model 3 olcsóbb változatai fognak Kínában készülni, most azonban úgy tűnik, a cég tervei időközben megváltoztak.

A Sanghajban összeszerelt Model 3 Long Range variánsok kiszállítása júniusban veheti kezdetét. A hátsókerék-hajtású, 600 kilométer hatótávval rendelkező típus, ellentétben a 439,9 ezer jüanért, azaz a mintegy 62 397 dollárért kínált összkerékhajtású importált változattal, a támogatásokkal együtt csak 339 050 jüanba (48 092 dollár) kerül.

Az első Kínában készülő Model 3 Performance-okat 2021 első negyedévében vehetik át tulajdonosaik. A növelt teljesítményű kivitel indulóára 419,8 ezer jüan (59 546 dollár) az állami ártámogatás nélkül. Az USA-ban készült példányok ára 509,9 ezer jüan (72 326 dollár).

Rekorddöntő márciusi eredmény

A Tesla márciusban összesen 10 ezer 160 járművet értékesített Kínában, szemben a februári 3900 darabbal. A gyártó ezáltal megdöntötte eddigi kínai eladási rekordját

A Reuters arról is beszámolt, hogy a Tesla Kínában 30 százalékkal csökkenti az alelnöki, valamint 20 százalékkal az igazgatói pozíciót betöltők fizetését. Más dolgozók bérezése nem változik. A vállalat az amerikai munkavállalók esetében is hasonló döntéssel élt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink