Gyártók A versenytársainál jobban áll, de a béreken a Tesla is csökkent

A versenytársainál jobban áll, de a béreken a Tesla is csökkent

autopro.hu/P.B. | 2020.04.09 08:23

A versenytársainál jobban áll, de a béreken a Tesla is csökkent

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

Egy évnél is tovább húzná bevételek nélkül a Tesla, de a tervek szerint május negyedikétől visszatér a normális munkarendhez a cég. Addig is az amerikai elektromos autókat gyártó vállalat lépcsőzetesen csökkenti a dolgozók és vezetők bérét, illetve kényszerszabadságra küldi azokat, akiknek munkájuk a gyárhoz kötött.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu korábban már beszámolt, a koronavírus-járvány okozta válság miatt a Tesla is leállította a termelést március végén, ám ennek ellenére 2020 első negyedévében 100 ezernél is több autót tudott eladni a cég. Ez zsinórban a második ilyen jó negyedéve volt a Teslának, miután 2019 végén szintén átlépte a százezret eladásainak száma.

A Reuters beszámolója szerint a Tesla tartalékai elegendőek ahhoz, hogy 2021 tavaszáig működjön a cég bevételek nélkül. Összehasonlításképpen a Ford vagy a General Motors 2020 végéig sem tudná kihúzni egy hosszabb válság esetén.

Megszorításokra kényszerült a Tesla is

A fenitek ellenére a koronavírus nem csak a gyárbezárásokkal hatott a Tesla életére. A cég április 13-ától 10 százalékkal csökkenti az amerikai munkásainak bérét, 20 százalékkal a vezetőkét, és 30 százalékkal az alelnökök fizetését. Hasonló bérkorrekciókra az Egyesült Államokon kívüli Tesla-üzemekben is készülni kell.

Azokat a munkásokat, akik nem tudnak otthonról dolgozni és a munkájuk nem minősül létfontosságúnak, a Tesla kényszerszabadságra küldi, fizetést nem kapnak, de az egészségügyi ellátásaikat fedezik.

A cég tervei szerint a Tesla Model Y bemutatása nem fog csúszni a koronavírus okozta válság miatt.

Kiemelt Partnereink