Gyártók Nincs elég chip a Peugeot 308 sebességmérőjéhez

Nincs elég chip a Peugeot 308 sebességmérőjéhez

autopro.hu/V.M. | 2021.04.22 11:23

Nincs elég chip a Peugeot 308 sebességmérőjéhez

Fotó: Media Peugeot International

A Peugeot márkát is magába foglaló Stellantis autóipari konszern bejelentette, hogy az alsó-középkategóriás Peugeot 308-asokat digitális helyett analóg sebességmérővel fogják készíteni a chipek elégtelen mennyiségben rendelkezésre állása miatt.

Hirdetés

A Fiat Chrysler és a PSA Csoport év eleji egyesülésével született Stellantis egyúttal közölte, hogy más modelleknél nem vezetnek be hasonló változtatást.

A 308-as gyártását a kelet-franciaországi Sochaux városában már eddig is akadályozta a chiphiány, ami év eleje óta okoz fennakadásokat világszerte az autóipari OEM-ek termelésében.

A tradicionális sebességmérő órák a május végétől készülő Peugeot 308-asokban fogja helyettesíteni a modern, digitális változatot. A Stellantis, ahogy más gyártók is, a népszerűbb, nagyobb nyereséget termelő modellek készítésére csoportosítja át a rendelkezésre álló félvezető komponenseket – írja a Reuters. Az egyik ilyen típusa a Peugeot 3008 SUV.

A hírhez kapcsolódik, hogy a francia LCI hírcsatorna értesülései szerint a Peugeot 400 euró árengedményt fog kínálni az analóg sebességmérőkkel szerelt autókhoz. A Stellantis nem kommentálta a hírt.

2020-ban 98 ezer darabot értékesítettek a Peugeot 308-ból, aminek mostani generációját ősszel váltja a következő.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink