Gyártók Németországban folytatódik a kínai offenzíva

Németországban folytatódik a kínai offenzíva

autopro.hu/P.B. | 2022.08.03 08:23

Németországban folytatódik a kínai offenzíva

Fotó: BYD Auto

Buszaival egyre ismertebb Európában a kínai BYD, mely Komáromban is üzemeltet egy gyárat. Most a személyautós üzletágával is komoly offenzívába kezdett, Japán után az öreg kontinensen is terjeszkedik: még 2022 vége előtt belép a német és a svéd piacra.

Ahogyan az autopro.hu is beszámolt róla, a BYD nemrég közölte, hogy elektromos személyautóival belép a japán piacra. A bejelentés óta két hét sem telt el, augusztus elején pedig már egy újabb mérföldkövet tűzött ki a vállalat: a BYD a német és a svéd piacokon is megjelenik. A Hedin Mobility európai kereskedőcsoporttal kötött új partnerség részeként a BYD várhatóan az év vége előtt megkezdi az elektromos járművek szállítását a két országba.

A BYD Auto a BYD Co. Ltd. autóipari leányvállalata, amely jelenleg Kína egyik legnagyobb autógyártójaként működik. Csak 2021-ben a BYD több mint 320 ezer tisztán elektromos autót gyártott, míg az idei év első felében 641 ezer autót adott el. Idén eddig a Teslát előzve a BYD adta el a legtöbb elektromos autót globális szinten.

A BYD már 2008 óta gyárt elektrifikált járműveket, akkor dobta piacra F3 szedánjának plug-in hibrid változatát.

Eddig nem az autókkal tűntek ki

A BYD eddig főleg a haszongépjárműveivel aratott sikert Kínán kívül, különösen a buszokkal Észak-Amerikában és Európában – a kínai vállalatnak Komáromban is van gyára, és Magyarországon is közlekedik egy-két tucat BYD.

Személyautóival a BYD már 2020-ban megjelent Európában a Tang EV piacra dobásával Norvégiában, de úgy tűnik, hogy az utóbbi időben egyre gyorsabban bővíti globális hatókörét a cég. Egyelőre azt nem közölte, hogy milyen elektromos járművek lesznek elérhetők az EU-ban, ezt várhatóan szeptemberben hozza nyilvánosságra – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink