Gyártók Nemet mondott a Forma-1-re az Audi

Nemet mondott a Forma-1-re az Audi

Biró Csongor | 2015.05.14 14:58

Nemet mondott a Forma-1-re az Audi

Az Automobil Production német szaklap a márka Forma-1-es szereplését firtató kérdésére Ruper Stadler, az Audi első embere egyértelmű nemmel válaszolt. Szerinte szó sem lehet arról, hogy az Audi a száguldó cirkuszban szerepeljen.

Stadler elmondta, hogy egy jól felépített stratégiája van a márkának a motorsportban. Kiemelte a DTM-et, hosszú távú versenyzést, az ügyfélfutamokat és az idén először megrendezett TT-Cup sorozatot.

Ezek részben a márkahűséget erősítik, de lehetőséget teremtenek a később szériában kínált új technológiák tesztelésére, kipróbálására is - jelentette ki az ingolstadti vállalat vezetője. Bár szívesen néz akár élőben is Forma-1-es futamokat, az Audinak nincs keresnivalója azokon - tette hozzá Stadler.

Nagy sikere van a TT-s márkakupának

Évek óta téma a Volkswagen, illetve az Audi F1-es szereplése, maga Bernie Ecclestone is többször alapot adott az erről szóló pletykáknak. A Forma-1 ura szívesen látná a Volkswagent, vagy annak valamelyik márkáját a versenypályán. Piech távozása után újra spekulál a szakma, hisz köztudott, hogy Ecclestone és Piech viszonya igen feszült volt.

Kiemelt Partnereink