Gyártók Nem válik SUV-specialistává a Lexus

Nem válik SUV-specialistává a Lexus

autopro.hu/V.M. | 2022.05.17 08:22

Nem válik SUV-specialistává a Lexus

A tavaly leleplezett Lexus elektromos sportautó koncepció | Fotó: Lexus USA Newsroom

Bár első kettő tisztán elektromos autója crossover volt, a Lexus a jövőben érkező elektromos autói tervezésében karosszériatípusok széles körében gondolkodik.

Hirdetés

Spiros Fotinos, a Lexus európai vezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy bár „nem hagyhatják figyelmen kívül az SUV-k iránti keresletet”, a Lexus továbbra is tervezi alacsonyabb építésű járművek építését a jövőben.

Fotinos felidézte, hogy a Lexus tavaly decemberben három darab tisztán elektromos koncepciót mutatott be, egy SUV-t, egy szedánt és egy sportautót, melyek elmondása szerint kijelölik a márka által követni kívánt utat.

„Céltudatosan dolgozunk olyan alternatív karosszériatípusokon, melyek nem csupán azt tennék számunkra lehetségessé, hogy járművek szélesebb választékát kínáljuk, de azt is, hogy teljesítsük az európai növekedési céljainkat” – fogalmazott Fotinos.

A 2021 végén bemutatott elektromos szedán koncepció

A 2021 végén bemutatott elektromos szedán koncepció | Fotó: Lexus USA Newsroom

Semmi nem kizárt

Azzal kapcsolatban, hogy elkészíthetik-e a már nem gyártott Lexus CT hatchback elektromos utódját, Fotinos az Autocar szerint azt mondta: „Semmit nem zárunk ki. Elsődlegesen azokat a szegmenseket vizsgáljuk, melyekben (jelenleg) versenyzünk, illetve, melyek nagy számú eladást generálnak Európában.”

A műszaki részletekre kitérve a régiós vezető elárulta, hogy nem csak a Toyota e-TNGA elektromos platformját tervezik használni, mivel azzal nem lennének képesek minden általuk lefedett szegmensben elektromos alternatívát kínálni.

A Lexus jelenleg kettő akkumulátoros elektromos típust kínál. Ezek a csak néhány piacon kínált Lexus UX 300e, illetve a nemrég debütált, globális értékesítésre szánt RZ.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink