Gyártók Nem lesz több új Mitsubishi modell Európában

Nem lesz több új Mitsubishi modell Európában

autopro.hu/H.J. | 2020.07.30 12:21

Nem lesz több új Mitsubishi modell Európában

Fotó: Mitsubishi

Nyilvánosságra hozta 2022-ig tartó stratégiáját a Mitsubishi. A tervek szerint egyelőre nem érkeznek új modellek az európai piacra, a meglévő modelleket értékesítik tovább.

A stratégiának a célja, hogy a központi régiókra és technológiákra való összpontosítás révén tovább növeljék a vállalat jövedelmezőségét. Emellett a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség átalakításával a japán vállalatnak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a délkelet-ázsiai, afrikai, csendes-óceáni, dél-amerikai és az ASEAN-országok térségeire, ugyanis 6,4 százalékos piaci részesedéssel bír ezeken a piacokon. Ez az érték ezzel szemben Európában mindössze 1, míg Észak-Amerikában 0,9 százalék.

A döntést azt követően hozta meg a vállalat, hogy évek óta huzamosan csökken piaci részesedése az európai piacon. A jelenlegi modellsorozattal tovább folytatódik az értékesítés, emellett a vállalat garantálja az eladások utáni szolgáltatások zavartalan biztosítását. Csak a jövőben érkező modelleket nem fogják már Európában kínálni.

Az új stratégia egyik legfőbb célja az állandó költségek legalább 20 százalékkal történő csökkentése a 2009-es bázisévhez képest. Ezt úgynevezett strukturális változtatásokon, a termelési kapacitások jobb elosztásán és kihasználásán, valamint a termékeken keresztül tudják elérni.

Az elektromos és a plug-in hibrid modelleket érintően a márka az Eclipse plug-in hibridet még a 2020-as költségvetési év során, egy tisztán elektromos típust pedig a kínai piac számára 2021 során tervez piacra dobni. Az Outlander plug-in hibrid új generációja 2022-ben fog megjelenni.

További fejlesztések a siker érdekében

A Mitsubishi a Nissannal együtt egy kicsi, tisztán elektromos, úgynevezett Kei-car tanulmányautót is fejleszt 2020 augusztusáig. A tisztán elektromos mopedautó a mizushimai gyártósorról gördül majd le, melynek átalakításába a Mitsubishi mintegy 65 millió eurót fektetett – olvasható az electrive.com oldalon.

Kiemelt Partnereink