Gyártók Nem fog beállni a sorba a Bugatti

Nem fog beállni a sorba a Bugatti

autopro.hu/V.M. | 2022.09.09 11:18

Nem fog beállni a sorba a Bugatti

Fotó: Bugatti

A szuperautókat gyártó Bugatti egyértelművé tette, hogy legalább a következő tíz évben sem tisztán elektromos, sem SUV modellek nem fognak megjelenni kínálatában. Ez azt jelenti, hogy stratégiája eltérni látszik sok más sportautó-gyártóétól.

„Egy tisztán elektromos variáns nem szerepel a Bugattinak kidolgozott tíz éves tervünkben. SUV-t csakugyan nem fogunk csinálni” – mondta el a Bugatti-Rimac vezérigazgatója, Mate Rimac az Automobilwochénak adott interjúban.

Az elektromos sportautókat fejlesztő horvát Rimac még 2021 nyarán vásárolta be magát a Bugattiba, azóta pedig sokan reális esélyt láttak arra, hogy a francia gyártó kínálatában megjelenjenek a Rimac „átcímkézett” elektromos modelljei. A Rimac ennek lehetőségét hamar kizárta, bár Mate Rimac egy évvel ezelőtt úgy fogalmazott, hogy „még ebben az évtizedben készülni fog egy tisztán elektromos Bugatti.” Mindenesetre a cégvezető mostani nyilatkozata azt mutatja, hogy a tervek közben megváltoztak.

Plug-in hibrid lesz a jövő

A Bugatti már elkezdte fejleszteni a most kifutó Chiron utódját, és nemrég az amerikai Autoblognak megerősítette, hogy az plug-in hibrid hajtást fog kapni. Az új modell műszaki részletei még nem ismertek, de talán a következő hónapok ezen a téren is változást fognak hozni.

Ami viszont biztos, hogy az új típus fejlesztése mellett még számos feladat vár a Bugatti munkatársaira a következő években. Be kell fejezni a már megrendelt Chironok legyártását, illetve az egyedi Mistral kabrió 99 darabos szériájának példányait is el kell készíteni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink