Gyártók Negyven százalékkal estek vissza a Polestar eladásai

Negyven százalékkal estek vissza a Polestar eladásai

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.12 15:24

Negyven százalékkal estek vissza a Polestar eladásai

Fotó: Polestar

A Polestar elektromos autók eladásai jelentősen visszaestek 2024 első negyedévében. Az autógyártó az év első három hónapjában mintegy 7200 járművet szállított ki, 40 százalékkal kevesebbet, mint 2023 első negyedévében.

Hirdetés

Az eladások a Polestar folyamatban lévő modellváltását tükrözik. A vállalat egyetlen modellel, a Polestar 2-vel rendelkező gyártóból egyre szélesebb körű portfólióvá alakul, a Polestar 4 szállítása már folyamatban van, és hamarosan bemutatkozik a Polestar 3, amelynek gyártása most kezdődött meg. Bár a Polestar 2-t a 2024-es modellévre jelentősen továbbfejlesztették, néhány potenciális vásárló jelenleg habozhat, hogy a felfrissített, de elavult Polestar 2-t válassza-e, vagy várjon a valamivel nagyobb Polestar 4-re.

Az első negyedévben kiszállított 7200 járműből 1200 darab Polestar 4 volt. Ezek mindegyike Kínában került átadásra, mivel a modell csak az év későbbi szakaszában jelenik meg Európában. A Polestar azonban valószínűleg hamarosan megfordítja a négy egymást követő negyedévben csökkenő eladások trendjét. A 7200 darab a leggyengébb negyedéves eredmény volt 2022 harmadik negyedéve óta – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink