Gyártók Négyszáz dolgozójától válik meg a Renault Szlovéniában

Négyszáz dolgozójától válik meg a Renault Szlovéniában

autopro.hu/V.M. | 2020.05.20 13:17

Négyszáz dolgozójától válik meg a Renault Szlovéniában

Fotó: Groupe Renault Newsroom

A francia Renault mintegy négyszáz munkatársát készül elbocsátani a szlovéniai Revoz gyáregységéből a COVID-19 okozta világjárvány miatt bekövetkezett keresletcsökkenésre hivatkozva

Hirdetés

A Novo mesto városában található Revoz az ország egyetlen autógyára, egyúttal az egyik legnagyobb exportőre. A 3200 főt foglalkoztató üzemben a jövőben csupán kettő műszakban fog zajlani a termelés. Az egységben az európai piacra szánt Renault Twingo modellvariánsok mindegyike, a Clio, illetve a Daimlerrel fennálló partneri viszony keretében az elektromos Smart Forfour típusok készülnek. A gyárból kigördülő járművek legnagyobb piacai között szerepel Franciaország, Németország és Olaszország is.

Az üzemben a koronavírus-járvány miatt március közepén kellett összesen hat hétre felfüggeszteni a termelést, a harmadik műszak visszaállítását pedig ebben a hónapban tervezték.

Szlovénia egyébként az európai államok közül az elsőként jelenthette ki, hogy túljutott a járványon. Idáig mindössze 1467 fertőzöttről és 104 vírushoz köthető halálesetről tudnak a hatóságok. Az exportorientáltság miatt ugyanakkor a gazdaság nem fogja megúszni a jelentős visszaesést, idén a kormány 8 százalékos csökkenéssel számol – jelenti a Reuters.

Kiemelt Partnereink