Gyártók Négy év után először termelt profitot a Peugeot

Négy év után először termelt profitot a Peugeot

MTI | 2016.02.24 12:19

Négy év után először termelt profitot a Peugeot

Két éve még a csőd szélén állt, tavaly már ismét nyereségesen működött a francia PSA.

Hirdetés

Az autógyártó igazgatótanácsának elnöke közölte: négy mínuszos év után 2015-ben ismét nyereséges volt a Peugeot, hiszen 56,3 milliárd eurós bevétel mellett 1,2 milliárd euró nyereséget könyvelhetett el. Az eredménye előjelét megváltoztató év után a konszern franciaországi alkalmazottai fejenként 2000 eurós prémiumot vihetnek haza.

A 2008-as válság miatt 2014 elején csődközeli helyzetbe jutott autógyártót a francia állam és a kínai Dongfeng-csoport támogatása segítette át a nehézségeken. A 14-14 százalékos részesedést szerző hitelezők ezután a költségek csökkentését és a termékpaletta egyszerűsítését kérték az autógyártótól.

A PSA Peugeot Citroën Franciaország elsőszámú autóipari vállalata a készített járművek száma alapján: tavaly 2,97 millió autót gördült le a gyártósorokról. A magas termelési értékek és a most bejelentett eredmények ellenére azonban a francia szakszervezetek bírálják a vállalatot, mivel szerintük a jó eredményt csak az utóbb három évben végrehajtott, 17 ezer munkavállalót érintő elbocsátások miatt sikerült elérni.

Kiemelt Partnereink